d-r Pashaliev Plastic Surgeryd-r Pashaliev Plastic Surgery
Естетични операции за гърди - кликнете тукЕстетични операции за тяло - кликнете тукЕстетични операции за лице - кликнетет тук
    Начало Пластика на женски гениталии
Пластика на женски гениталии Печат Е-мейл

Най-често оплакванията в тази област са свързани със значително уголемяване на малките срамни устни. Много жени се притесняват от това, че малките срамни устни излизат и висят много по-долу в сравнение с големите. В такива случаи жените може да изпитват неловкост при сексуални контакти.

Операцията

Прави се пластика с намаляване на малките срамни устни. Операцията се извършва под венозна анестезия в съчетание с местни анестетици. Шевовете се правят с резорбируеми конци, за да се избягват неприятните изживявания при снемането на шевовете от тази много чувствителна зона. Специална превръзка не е необходима. Обикновено се поставят хигиенични тампони. Благодарение на доброто кръвоснабдяване на областта, процесите на заздравяването на оперативните рани протичат много бързо. Усложнения са много малко вероятни.

След операцията може да има чувство за дискомфорт, но не толкова силен, че да изисква употреба на аналгетици. Шевовете изчезват през следващите 2-3 седмици. Половите контакти е необходимо да бъдат редуцирани в следващите 3-4 седмици.

Възможни са и естетични корекции на влагалището – повдигане на лигавицата на влагалището.

 
Версия на Български език English version