d-r Pashaliev Plastic Surgeryd-r Pashaliev Plastic Surgery
Естетични операции за гърди - кликнете тукЕстетични операции за тяло - кликнете тукЕстетични операции за лице - кликнетет тук
    Начало Липектомия на бедра (изпъване на кожата)
Липектомия на бедра (изпъване на кожата) Печат Е-мейл

Липектомията на бедра е процедура за отстраняване на излишните мастни депа от вътрешната страна на бедрата и ингвиналните гънки. С възрастта, кожата в този участък се отпуска и провисва. Тази операция дава възможност за стягане на бедрата, така че те да изглеждат по-стройни, стегнати и красиви. Липектомията на ръце може да се комбинира с липосукция, ако е необходимо, с цел постигане на по-елегантен контур.

Процедурата е подходяща за хора, които желят да променят формата и контура на бедрата, но не могат да постигнат желаното с диети и физически упражнения.

Както при корекцията на корема, за избора на типа на корекцията е необходимо да се изясни степнта на еластичност на кожата и наличието на кожни излишъци. При добра еластичност на кожата на бедрата, може да е необходимо да се извърши липосукция. При младите жени кожата обикновено е достатъчно еластична и добрия естетическия резултат може да бъде постигнат само с липосукция. При по-възрастните пациенти, кожата обикновено е с намалена еластичност (обикновено по вътрешната страна на бедрата) и за получаването на добри естетически резултати е необходимо да се извърши известно редуциране на кожа и тъкани. Има и млади пациенти, при които се среща по-малко еластична кожа, изискваща оперативна редукция. Друга група нуждаещи се пациенти от оперативна корекция и отстраняване на излишните тъкани, са тези със значителна загуба на тегло (след отслабване). Еластичността на кожата винаги е по-малка от вътрешната страна на бедрата.

При мъжете като правило еластичността на кожата е по-добра от тази на жените. Самостоятелно пациентите трудно могат да съдят за еластичността на кожата си. Но ако при отражение в огледалото, ако са налице свободна и увиснала кожа, особено с наличие на бръчки и гънки, то много вероятно е единствения способ за постигане на естетически резултат, да е операцията с редукцията на излишна кожа на бедрата.  

Подготовка за операцията

По време на консултацията ще обследваме бедрата и ще установим достатъчно ли е да се направи само липосукция или е необходима и липектомия на излишната кожа във вашия конкретен случай. Също така ще обясня доколко формата на бедрата се определя от костната структура и мускулатура и какви биха били реалните очаквания от операцията.

Предоперативно се извършва разчертаване на оперативните разрези и се обсъжда на необходимите корекции. Липектомията на бедрата винаги оставя видими белези, но те винаги се разполагат в по-невидими области или нормални анатомични гънки.

Ще ви дам препоръки относно хранителния ви режим преди операцията, приема на медикаменти и възстановяването ви след процедурата.

Операцията трябва да бъде извършена от квалифициран, лицензиран пластичен хирург.

Анестезия

Операцията изисква обща анестезия.

Съществуват ли рискове

Поради близостта на оперативната зона до естествените отвори на тялото и потенциалната опасност от инфекция, обикновено се прилагат антибиотици. Съществува възможност за образуване на хематоми и тромби, за предотвратяване на които е необходимо ранното раздвижване на пациента (скоро след операцията) и едновременното прилагане на противосъсирващи медикаменти.

След операцията

Обикновено престоя на пациентите за наблюдение в лечебното заведение е 1-2 дни. Шевове се свалят след 2 седмици. Обикновено след 2-3 седмици може да се върнете към нормалния си живот и активност, но чувството на опъване в областта на оперативната област може да се съхрани за по-дълго време. Физическата активност в първите 3 месеца след операцията трябва да бъде умерена. Външния вид на белезите и резултатите от операцията – гладки и стройни бедра, е необходимо да се оцени не по-рано от 6 месеца.
 
Версия на Български език English version