d-r Pashaliev Plastic Surgeryd-r Pashaliev Plastic Surgery
Естетични операции за гърди - кликнете тукЕстетични операции за тяло - кликнете тукЕстетични операции за лице - кликнетет тук
    Начало Инжекции на ботокс, филъри
Инжекции на ботокс, филъри Печат Е-мейл

Ботокс инжекции

Козметичната форма на ботолиновия токсин или както често го нарчат с името на продукта Botox®, представлява популярна процедура, която временно редуцира или премахва бръчките причинени от мръщене, повдигане на веждите, набраздяванията “пачи крак” около очите и гънките на врата. Ботолинът блокира нервните импулси като временно парализира мускулите, които образуват бръчките, като паралелно придава на кожата по-мек, свеж и гладък вид. Някои проучвания сочат, че Botox облекчава главоболието от мигрена, усилиеното потене и мускулните спазми на врата и очите.

Инжектиране на филъри (пълнители)

Ако желаете да се подложите на процедурата

С възрастта множество фактори като гравитацията, излагането на слънце, мускулатурата, образуваща мимически бръчки, водят до отпускане на подкожните тъкани и те започват да увисват, образувайки дълбоки линии – гънки, причинени от смеха, усмивките, бръчки “пачи крак” около очите и в областите където има мускулни съкращения.

Най-важния факт, който трябва да запомните за филърите е, че резултатите не са перманентни – инжектираният материал се абсорбира от тялото. При някои пациенти, резулатите са видими само няколко седмици, а при други – те може да са дълготрайни. Фактори, които влияят на това са възрастта, генетични предпоставки, характеристики на кожата и начин на живот. Не може да бъдат гарантирани дълготрайни и постоянни резултати от ползването на филърите – за постигането на такива, се прибягва да хирургически процедури.

 
Версия на Български език English version