d-r Pashaliev Plastic Surgeryd-r Pashaliev Plastic Surgery
Естетични операции за гърди - кликнете тукЕстетични операции за тяло - кликнете тукЕстетични операции за лице - кликнетет тук
    Начало Контуриране на устни с филъри
Контуриране на устни с филъри Печат Е-мейл

Браздите на кожата и бръчките предизвикват видими депресии в тъканите. Те могат да се повлияват посредством химически, лазерен пилинг, дермабразио. Алтернатива на пилинга (за повдигане дъното на бръчките на нивото на заобикалящата кожа) е използването на метод, при който се „впръсква” нещо подкожно за изглаждане на бръчките. Това може да се постигне с помощта на мастна тъкан или инжектирането на филъри, което става вътрекожно и подкожно с много тънка игла. Като филъри за попълване на кожните депресии се използват колаген, продукти на базата на хиалуроновата киселина и полиметилметакрилат, смесен с колаген. Ефекта от приложението на препаратите не е перманентен и трае от 6 месеца до 2 години. Най-често използваните филъри са Surgiderm, Juvederm, Restylane, Matridex, Reviderm и др.

Филърите се използват за контуриране на устни, попълване на устни, изглаждане на бръчки, като могат да се комбинират и с други методи за постигане на по-добри резултати.
 
Версия на Български език English version