d-r Pashaliev Plastic Surgeryd-r Pashaliev Plastic Surgery
Естетични операции за гърди - кликнете тукЕстетични операции за тяло - кликнете тукЕстетични операции за лице - кликнетет тук
    Начало Увеличаване на устни с мастна тъкан (липофилинг)
Увеличаване на устни с мастна тъкан (липофилинг) Печат Е-мейл

Инжектирането на мазнини е процедура, известна като трансплантация на автоложна мастна тъкан или микролипоинжекция. Тя включва извличането на мастни клетки от областта на корема, бедрата или друга част от тялото на пациента и инжектирането им подкожно. Мазнините често се ползват за да “попълнят” и да увеличат устните.

Процедурата:

След като под местна упойка се извлекат мастни клетки с помощта на игла с голям отвор или канюла, те се подготвят и инжектират на мястото, което трябва да се коригира. Както и при колагена, инжектирането на по-голямо количество мастни клетки е нужно, тъй като след манипулацията с времето се наблюдава известна абсорбция. След процедурата винаги се наблюдава известен оток на устната, който отзвучава след няколко дни.

След процедурата:

Много пациенти са в състояние да се върнат към нормалния ритъм незабавно. Може да се очаква известна подпухналост, зачервяване в областите на третиране.

Не трябва да се излагате на слънце поне за 48 часа; може да ползвате грим и слънцезащитна козметика като протекция и за прикриване на състоянието на третираните зони.

Резултати:

Ефектът при всеки пациент трае различно. При някои пациенти резултатът трае до година и повече, но при болшинството от хората, около половината от запълването изчезва след 3-6 месеца. Поради това повтаряне на процедурата може да се наложи, за да се поддържа желания резултат.

Вашата нова визия

Пациентите са много доволни от резултатите, постигани благодарение на липофилинга.
 
Версия на Български език English version