d-r Pashaliev Plastic Surgeryd-r Pashaliev Plastic Surgery
Естетични операции за гърди - кликнете тукЕстетични операции за тяло - кликнете тукЕстетични операции за лице - кликнетет тук
    Начало Фейс лифтинг с разширен СМАС
Фейс лифтинг с разширен СМАС Печат Е-мейл

С възрастта, гравитацията, излагането на слънчеви лъчи и стреса, дават отражение на начина, по който изглежда лицето. Образуват се бръчки между носа и устата, тъканите на лицето и врата увисват. Фейс лифтингът може да спре този процес на остаряване и да върне часовника назад като заличи някои от най-видимите белези чрез отстраняване на излишната увиснала кожа (на лицето и шията) и на мазнини, чрез повдигане на мускулатурата. Фейс лифтингът може да бъде направен самостоятелно или в комбинация с корекция на бръчките на челото, очите и/или корекция на носа.

За кого е подходяща операцията?

Тази операция е подходящо решение за мъже и жени, чиито лица са започнали да “увисват”, но чиято кожа има еластичност и чийто нос има стабилна структура и е добре дефиниран. Повечето пациенти, които желаят тази операция са на възраст 40-60+ години; операцията може да бъде успещно направена и на хора на възраст 70-80 години.

Фейс лифтингът може да направи лицето по-младо и свежо, да повши самоувереността на пациента. Процедурата обаче не може да придаде абсолютно различен вид, нито да възстанови виталността от младостта ви.

Фейс лифтингът с разширен СМАС представлява процедура, при която се постига допълнително по-продължителен ефект на оперативната корекция чрез фиксиране на повърхностната мускуло-апоневротична система.

Преди да вземете решение да се подложите на операцията, препоръчвам да дискутираме в детайли вашите очаквания и съм готов да отговоря на всички ваши въпроси.

Съществуват ли рискове?

Естетична операция като Фейс лифтингът трябва да се извърши от лицензиран пластичен хирург. В този случай вероятността да възникнат усложнения е много малка. Тъй като всеки индивид има различна анатомия, физически реакции и период за възстановяване, крайният резултат не може да бъде абсолютно предвиден. Може да намалите рисковете, ако спазвате стриктно съветите ми преди и след операцията.

Усложнения, които могат да възникнат са хематоми, засягане на нерви, контролиращи лицевите мускули (обикновено е временно), инфекции и реакции на анестезията. По-бавно заздравяване на кожата е понякога срещано при пушачите.

Планиране на операцията

Фейс лифтингът е строго индивидуална процедура. По време на консултацията, ще направя оценка на лицето, кожата, лицевите кости и ще обсъдим вашите очаквания от процедурата. Важно е да получа пълна информация за здравословното ви състояние (кръвно налягане, съсирване на кръвта), дали сте пушач, дали приемате лекартства (в това число аспирин, който повлиява кръвосъсирването).

По време на консултацията ще обсъдим техниката, която ще използвам по време на операцията, анестезията, очаквания резултат, възстановителния процес, съществуват ли рискове, както и разходите за процедурата. Ще ви дам специфични инструкции как да се подготвите – режим на хранене, тютюнопушене, прием или избягване на определени медикаменти или витамини.

Добре е да предвидите някой да ви откара у дома след операцията и да ви помага в следващите ден-два.

Анестезия

Повечето фейс лифтинг операции се извършват при прилагането на пълна упойка, пациентът спи по време на операцията.

Операцията

Фейс лифтинг отнема няколко часа или повече, ако се прави повече от една процедура. Възможно е да се насрочат и две отделни операции в зависимост от сложността на корекциите.

Обикновено след операцията не се усеща силен дискомфорт; ако има такова състояние, то успешно може да се повлияе от медикаменти. Повечето от конците се махат след 5 - 6 дни. Шевовете по скалпа остават обикновено няколко дни повече.

След операцията

Ще бъдете на крака след ден-два, но е добре да планирате около седмица за възстановяване след процедурата. Нужно е внимание към кожата и косата, тъй като те вероятно ще бъдат чувствителни и леко изтръпнали. Ще ви дам инструкции как постепенно да се върнете към нормалния ритъм на живот. Препоръчително е да се избягва тежко физическо натоварване поне за две седмици след операцията; алкохолът, парните бани, сауните трябва да се отложат за след няколко месеца. Три седмици след процедурата ще изглеждате и ще се чувствате много по-добре. Повечето пациенти се връщат на работа след 2-3 седмици; следите от операцията могат успешно да бъдат прикрити с малко грим.

Вашата нова визия

Резултатите от фейс лифтинга ще ви удовлетворят, особено ако осъзнаете, че резултатите не са абсолютно очевидни непосредствено след процедурата. След като спаднат отоците, косата около слепоочията може да изтънее и да имате усещане за сухота на кожата в продължение на няколко месеца. Може да се наложи мъжете да бръснат участъци от врата и около ушите, в следствие на препозиционирането на кожата.

Някои белези ще останат от фейс лифтинга, но те са обикновено скрити под косата и в естествените гънки на лицето и ушите. Те ще избледнеят с времето и ще са почти незабележими.

Фейс лифтингът не спира времето. Вашето лице ще продължи да се променя с възрастта и вие може да решите да повторите процедурата, може би след 5-10 години. Ефектът дори от един фейс лифтинг е дълготраен - години по-късно, вие ще изглеждате далеч по-добре, отколкото ако не се бяхте подлагали на операцията.

 
Версия на Български език English version