d-r Pashaliev Plastic Surgeryd-r Pashaliev Plastic Surgery
Естетични операции за гърди - кликнете тукЕстетични операции за тяло - кликнете тукЕстетични операции за лице - кликнетет тук
    Начало Липофилинг на цяло лице
Липофилинг на цяло лице Печат Е-мейл

Инжектирането на мазнини е процедура, известна като трансплантация на автоложна мастна тъкан или микролипоинжекция. Тя включва извличането на мастни клетки от областта на корема, бедрата или друга част от тялото на пациента и инжектирането им подкожно. Мазнините често се ползват за да “попълнят” хлътналите бузи или линиите от усмивка между носа и устата, за да коригират подкожни хлътвания, неравности или трапчинки и за да намалят бръчките на челото или да увеличат устните.

Процедурата:

След като под местна упойка се извлекат мастни клетки с помощта на игла с голям отвор или канюла, те се подготвят и инжектират на мястото, което трябва да се коригира. Понякога стягаща превръзка се поставя върху мястото на инжектиране. Както и при колагена, инжектирането на по-голямо количество мастни клетки е нужно, тъй като след манипулацията с времето се наблюдава известна абсорбция. Когато мастните клетки се инжектират за попълване на хлътвания или коригиране на области различни от бръчки, в началото е възможно лицето да изглежда леко по-подпухнало или отекло.

След процедурата:

Ако е третиран голям участък, е препоръчително да се ограничи физическата ви активност за кратко. Много пациенти са в състояние да се върнат към нормалния ритъм незабавно. Може да се очаква известна подпухналост, зачервяване в областите на третиране.

Не трябва да се излагате на слънце поне за 48 часа; може да ползвате грим и слънцезащитна козметика като протекция и за прикриване на състоянието на третираните зони. Отокът може да трае няколко седмици, особено ако е била коригирана/попълвана широка област.

Резултати:

Ефектът при всеки пациент трае различно. При някои пациенти резултатът трае до година и повече, но при болшинството от хората, около половината от запълването изчезва след 3-6 месеца. Поради това повтаряне на процедурата може да се наложи, за да се поддържа желания резултат.

Вашата нова визия

Пациентите са много доволни от резултатите, постигани благодарение на инжектирането на филъри.

 
Версия на Български език English version