d-r Pashaliev Plastic Surgeryd-r Pashaliev Plastic Surgery
Естетични операции за гърди - кликнете тукЕстетични операции за тяло - кликнете тукЕстетични операции за лице - кликнетет тук
    Начало Цялостен лифтинг на лице (чело, вежди, лице, шия)
Цялостен лифтинг на лице (чело, вежди, лице, шия) Печат Е-мейл

Лифтинг на чело

Това е процедура, която възстановява по-младежки, свеж вид на областта над очите. Коригират се “падащите” вежди и се възстановява хоризонталното им разположение, както и браздите по челото, които карат човек да изглежда ядосан, тъжен или уморен. При този лифтинг мускулите и тъканите, които причиняват това “увисване” или набраздяване се премахнат или повдигат, за да се изглади челото, да се повдигнат веждите и да се премахнат линиите от челото. В резултат, ще имате по-гладка кожа на челото и по-одухотворен вид.

Пластика на брадичка

Корекцията на брадичка е хирургическа процедура, която оформя брадичката или чрез поставяне на имплант или чрез хирургическа редукция на костта. Тази корекция се препоръчва в много случаи на пациенти, подложили се на операция на носа, за да бъдат постигнати хармонични пропорции на лицето, тъй като размера на брадичка може да повлияе възприятието за размер на носа. Корекцията на брадичката помага за балансирания и хармоничен вид на лицето, така че да можете да се чувствате и да изглеждате по-добре.

За кого е подходяща операцията?

Най-често процедурата избират пациенти на възраст 35-60 години, за да минимизират видимите следи от остаряването. Разбира се, тя е подходяща и за хора на всякаква възраст, които имат бръчки на челото. При хора, които имат по наследство ниски, тежки вежди или бръчки/линии над носа, могат да се постигнат много добри резултати (освежен вид) с тази процедура.

Често операцията се придружава от фейс лифт, за да се гарантира по-младежки цялостен вид на лицето. Корекцията на клепачи също може да се направи заедно с лифтинга на чело, особено ако при пациента има значително увисване или припокриване на горничте клепачи. Понякога, при пациенти, които смятат, че се нуждаят от операция на горни клепачи, по-добри резултати се постигат с лифтинг на чело.

Корекцията на чело може да подобри начина, по който изглеждате и се чувствате. По време на консултацията преди процедурата, ще обсъдим подробно вашите цели и очаквания и ще отговоря на всички ваши въпроси.

Съществуват ли рискове?

Естетична операция като лифтинга на чело трябва да се извърши от лицензиран пластичен хирург. В този случай вероятността да възникнат усложнения е много малка. Тъй като всеки индивид има различна анатомия, физически реакции и период за възстановяване, крайният резултат не може да бъде абсолютно предвиден. Може да намалите рисковете, ако спазвате стриктно съветите на хирурга преди и след операцията.

Усложнения, които могат да възникнат са хематоми, засягане на нерви, контролиращи лицевите мускули (обикновено е временно), инфекции и реакции на анестезията. По-бавно заздравяване на кожата е понякога срещано при пушачите.

Планиране на операцията

За да разберете по-добре как лифтингът може да промени начина, по който изглеждате, застанете срещу огледалото, поставете дланите си на външната страна на очите, над веждите. Внимателно придърпайте кожата, за да повдигнете веждите и челото. Това е приблизително резултатът, който може да очаквате от лифтинга на чело. По време на консултацията, ще анализираме лицето, кожата и костите ви, както и вашите очаквания от операцията. Ще ми е нужна информация за здравословното ви състояние (кръвно налягане, показатели за съсирване на кръвта), предишни операции на лицето, приемани медикаменти в момента. Ще дискутираме техниката, която ще бъде използвана за операцията, анестезията, евентуалните рискове и цената.

Ще ви дам специфични инструкции как да се подготвите за операцията – режим на хранене, тютюнопушене, прием или избягване на определени медикаменти или витамини. Следването на тези препоръки ще гарантира добрите резултати от операцията, както и бързото ви и безпроблемно възстановяване.

Анестезия

При прилагането на пълна упойка, пациентът спи по време на операцията. Може да се появи усещане за леко придърпване в областта на челото, но все пак в тази област няма да усещате болка.

Операцията

Според индивидуалните специфики на пациента и очакваните резултати от операцията, се избира най-подходящата хирургична техника.

При Класическия лифтинг на чело косата ви няма да бъде обръсната, но ще се наложи скъсяване в участъка непосредствено пред линията на разреза. При повечето пациенти се прави теменен разрез, който обикновено е в окосмената част на главата, за да не бъде видим белегът. При пациенти с оплешивяване е препоръчително да се направи разрез по средата на скалпа. Кожата на челото се повдига внимателно, заедно с тъканите и мускулите отдолу, които се повдигат; излишната кожа се отстранява, за да се създаде по-гладък и младежки вид на лицето.

След операцията

В постоперативния период пациентът може да изпита известно изтръпване и временен дискомфорт в областта на разреза, които се повлияват успешно от медикаменти. Препоръчва се главата да се държи изправена за 2-3 дни след операцията, за да се ограничат отоците. Известно отичане в областта на очите и бузите може да се наблюдава след операцията, но то изчезва след около седмица. Усещането за сърбеж, следствие от зарастването на кожата и възстановяването на нервите обикновено изчезва в рамките на 6 месеца. Повечето шевове ще бъдат премахнати в рамките на 2 седмици, обикновено на 2 етапа. Възможно е косата около разреза да бъде за известно време по-тънка, но тя ще се възстанови в рамките на няколко седмици до месеци след операцията.

Въпреки, че ще бъдете на крака след ден-два, планирайте почивка поне за седмица след процедурата. Косата може да измие след два дни или щом бъдат свалени превръзките.

Повечето пациенти се връщат на работа след 10 - 14 дни. Физическите натоварвания трябва да се избягват няколко седмици (бягане, навеждане, тежка домакинска работа, секс), тъй като те повишават кръвното налягане. Продължителното излагане на слънце или топлина трябва да се избягва в следващите няколко месеца.

Вашата нова визия

Повечето от видимите следи от операцията изчезват напълно след три седмици. Може в началото да се чуствате леко отпаднали, но енергията ви ще се възвърне веднага щом започнете да се чувствате и да изглеждате по-добре.

 
Версия на Български език English version